Thursday, January 14, 2010

Catetan Hina (39)

dah 3 kali gua kene bnde yang same..!

mlm tdi lebh kurang pukul 11.30mlm membe gua tepon ajak gua ngeteh kt area sunway.konon nk jmpe mmbe kampong dia kt sane..link2 besut nie dalam pemikiran gua.agak ramai la jugak mmbe2 gua dari sane dan kebanyakannye adelah stoner!!!!..attitude diorng memang gua fuck habes.jadi cam biasa persiapan gua untuk ke sana mgambil masa 30 saat je..gua capai tshirt gretsch gua dan seingat gua,gua beli time gua beli tali nylon kt sg wang 3 bulan lepas..promoter tu bukan main nak sgt gua beli tshirt nie.tpi xpe oleh kerane gua tau bnde tu d.i.y punye pasal..jadi gua beli.bila gua dah sarung itu tshirt gua capai jam,wallet,enpon,lighter,'nyawa,pisau lipat(safety beb).

housemate gua tepon."ello,dah siap lom boh.?kawe amek demo depe pintu pagar deh.".cehh tekak pantai timur belom kering lagi..tapi xpe gua respect.

sampai je gua kt pntu pagar ford ranger itam dah bagi high beam kt gua dan gua tau kenderaan tu la yg akan bawak gua ngeteh di bndar sunway nti.pergh jauh gile gua kesane semate2 nak pekena teh tarik je..tpi xpe mmbe punye pasal gua kasi layan.masuk je gua dalam kete lagu peter pan kluar nada die ikut speaker..aduh!!!!!!!!!timing x cantekk ahh..gua harapkan raien ke the get up kids ke yg boleh jadikan perjalanan gua ke sane lebih panas dan beerti tpi alih2 lagu nie yg kluar.xpe gua kawal perasaan, karang merajuk pulak graphic designer nie.

"lah pehal tibe2 ajak aku lak nie?".gua syak msti ade sesuatu.."kawe dok tahu jale g sano bengong,sbb tu kawe ajok demo."aku tepuk dahi."dgn sape lagi nk lepak nie?".gua nak blas blik ckp pantai timo sumpah gua x reti."kito g lepak nge saing kawe budok besut jugok dio kijo cnie."

tapi dalam hati gua ade lagi rase syak wasangka yang paling minimum.ah gua buat bodo je sambil layan lagu dri seberang yang boleh buat gua jadi gila.sambil2 tu gua mintak izin kt membe gua nie bukak tngkap kejap sebab gua perlukan 'nyawa'.fuh! boleh tahan juga angin kolumpo nie.(sumpah gua tipu)hasil pengumpulan asap dari semua jenis kenderaan yang kadang2 boleh buat gua jadi stoned kambing.sampai je gua kt sunway membe gua parking depan island red cafe.sementara tunggu membe die dtng, gua nyalakan lagi sebatang 'nyawa' gua. memang inilah kerja yang boleh gua buat sementara nunggu saing dio ni datang.ha itu dia besut worriors datang melambai2kan tngan dengan mengenakan baju hijau berjeans siam.tuck in tuh!kemas2 di malam hari menunjukkan diri anda berdisplin?selepas gua berjabat gua perkenalkan diri gua sambil 'nyawa' di tngn kiri gua kepit kemas.gua ketis perlahan2.lah dan mmbe die bawak gua pergi tmpat makan yang gua rasa happening jugalah area2 sekeliling situ.ah apa gua pedulik yang penting objektif gua sekarang ni adelah teh tarik, duduk2 hisap nyawa, berborak sakan dan kalau dapat roti tisu adelah bonus buat gua.semasa perjalan kami nak ke kedai makan gua ade ternampak satu bistro yang gua rase havoc die biasa2 sahaja.gua buat bodo tapi?argh gua dah agak besut2 worriors nie kompom terpana.hal ini berlaku hasil daripada cermin transparent yang digayakan oleh bistro n pub tersebut.besut worriors dan gua ternampak amoi cina sedang strip depan khalayak bistro."demo tgok tu botak..uih gere kawe nie wajik..".lah mengigil sambil tangan kt bahu gua.hahaha.."bro!lu bnde tu pon nak tgok,strip je pon".seloroh dari gua.

gua tarik tangan lah pergi terus ke destinasi..yes gua dah sampai dan gua rasa tekak gua dah boleh dijinakan.dah boleh kasi belai dengan teh tarik.tapi damn!acara melepak gua bukan 3 orang rupanya..dah ade 2 orng menunggu di table urmm nampak gaye stylo habes bajunye wrangler,seluarnye lee kodroi,kasut adidas stan smith,rambut spiky,perfume gua tinggal bau je,kulit sawo matang,enfon blackberry,bangles di tangan kiri,jam tissot belah kanan, dan yang sorang lagi gua malas cerita!tapi memang gaye dah macam justin timberlake.dan gua dah agak ape niat diorang!

"bro! bro! korang nie student ehh?biasa parents bagi berape sebulan?nak buat side income x?"..gua dah agak dah memang gua dah agak..masuk nie dah 3 kali gua terkena.multilevel marketing la luxzo la hai-o la gua cukup x berminat.teh tarik gua minum nak xnak,nyawa gua x sedut sepenuh hati,perbualan?gua lebih diam...mood gua jadi sampah!

p/s:lepas nie hati2 kalau membe2 lu orang ajak pegi minum mane2, pastu membe lu orng offer pekena teh tarik..

1 comment:

  1. hahaha..sadis tol citer ko... tu la... len kali dok umah diam2 sudah..

    ReplyDelete