Saturday, February 13, 2010

Catetan Hina (50)

Redline 95

and when people step out this redline
i will never let them to go ,
never laugh cos this is the dead end ,
it is my end for its start to go ,

and when people step out this redline ,
means no other place need to go ,
let the future past in the mean time ,
and the great night kill all alone ,

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
it was u .. call me again till lonely aaaa ,
it was u .. call me and told me ,
blur my eyes and tell me to do ,
is was u told me the lies i always spoke ,

and when people step out this redline ,
i will never let them to go ,
never laugh cos this is the dead end ,
it is my end for its start to go ,

and when people step out this redline ,
means no other place need to go ,
let the future past in the mean time ,

and the great night kill all alone ,

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
it was u .. call me again till lonely aaaaa ,
it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
is was u told me the lies i always spoke ,

it was u .. call me and told me ,
help me up and shine up my life ,
it was u .. call me again till lonely aaaaa ,
it was u .. call me and told me ,
blur my eyes and tell me to do ,
it was u .. told me the lies i always do .

lagu ni gua siap taip masa kelas komputer dekat hostel dulu. gua print cantik2 pakai kertas warna kuning. gua pakai Times New Roman sebab itu saja yang gua tahu. sebiji2 huruf gua tekan. mata memang tak pandang skrin monitor dah. gua fokus kepada huruf. masa ni kalau dapat buka komputer pun memang cemerlang dah buat gua. muka gua buat style Adolf Hitler sikit kalau membe2 yang lain pandang.

siap sahaja gua print, gua masukkan kemas2 dalam box-file kertas2 folio gua. saiz kertas A4 pula, huh memang dah cukup cantik buat gua. zaman itu adalah satu trend pergi sekolah bawa box-file. dalam2nya terpampang la poster2 line-up daripada magazine utopia. iron maiden, disturbed, five finger death punch, alter bridge, dan macam2 lagi. yang mana perempuan pula dua saja gua rasa buat cover box-file mereka. kalau tak linkin park mesti simple plan.

gua tak ada duit nak beli utopia masa itu jadi gua putus untuk mereka sendiri cover. gua tulis lagu redline 95. gua pakai prinsip D.I.Y. gua gunakan masa kelas tuisyen untuk menulis lirik lagu ini. setengah jam juga gua rasa. hari pertama gua tayang box-file di sekolah. huh tiada tarikan gua tengok. semasa beratur di perhimpunan tak ada seorang pun jeling2 kucing tengok box-file gua. habis sahaja perhimpunan, gua terus melulu masuk kelas. gua letak box-file atas meja, yang bahagian lirik gua saja halakan ke atas.

hai seorang pun tak perasan? nak sahaja gua teriak kuat2 biar semua orang tahu gua ada design box-file sendiri. tiba2 fuad datang dekat meja gua.

"tajiri!!ko pandai tulis ayat bahasa inggeris siot, panjang pulak tu". teriak fuad.

satu kelas pandang gua. sheqal, farid din, adi, hemanaven, aizat azmi gilir2 tengok gua punya box-file dan majoriti semua senyum.

gua buat muka biasa sahaja dalam hati bunga2. berbaloi-baloi. kih kih kih.


*tajiri=nama panggilan budak2 tingkatan 3 unggul untuk gua

2 comments:

  1. lu kire ok la letak bende2 macam tu kene puji dengan member2..
    gua baru tampal gambar rancid rambut pacak2 yang gua rembat dari revolution mag kat box gua terus kene panggil dgn senior gua,die cakap die budak skin die xsuke gua taruk gambar2 band punk,pastu terus tanye gua pasal knowledge punk..ape kejadah la..nasib baik gua xtampal bendera malaysia,silap2 nanti die tanye gua pasal rukun negara pulak..

    ReplyDelete
  2. hahahahaha kasihan gua dengar..nasib baik sekolah gua punya underground scene jenis muhibbah..kalau tidak gua memang pakai ketayap la tiap2 hari pergi sekolah.budak2 pun segan nak tanya knowledge..kih kih kih

    ReplyDelete