Friday, October 29, 2010

Berita dari Muar

Petang tadi,

Setelah melakukan rutin harian seperti biasa, terdetik hati gua untuk menghantar sistem pesanan ringkas kepada abang gua yang menetap di Muar. Dah lama rasanya tak berborak dengan dia. Nak hantar pesanan pakai pesbuk memang payah. Dia ni buta it. Main kereta pandai laa. Benda-benda macam ini patut dia rasa segan dengan big boss kami yang mana dah pandai download lagu-lagu sekarang ni pakai internet.

"Woi, apa cerita? Bisnes ok?" Gua mulakan modal-modal berborak dalam enfon.

Enfon gua berbunyi menandakan ada pesanan baru akses. Tertera di skrin nama abang gua.

"Makin baik, kau apa cer? Akademi Fantasia dah mula belum?"

Waattaaaaaaaaaaaaa!

Gua karate tulang belakang Din Kangkang.

Bukan nak tanya perkembangan belajo gua macam mana, dah makan ke belom dan sebagainya. Ini sibuk ke Akademi Fantasia. Nasib baik lu buta it!

2 comments:

  1. tak paham. lari tiopik. xde showmanship.

    ReplyDelete
  2. kah kah kah! jalan cerita menarik tapi bila baca 2, 3 kali rasa macam nak penampo ko Botak. great job.

    ReplyDelete